Moje Konto  |  Zawartość koszyka  |  Zamówienie   
  Strona główna » Regulamin Sklepu
Kategorie produktów
US 
Niemcy 
Wielka Brytania/PSZ
Repliki Broni
Literatura 
Farby
Konserwacja skóry
Wyszukiwanie
 

Wpisz słowo aby wyszukać produkt.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Koszyk
...jest pusty
Zaloguj się
E-mail:
Hasło:
Logowanie SSL
Rejestracja
Zapomniane hasło?
Informacje
Kontakt
Regulamin Sklepu
Dostawa, Płatności , Reklamacje
Polityka Prywatności i Plików Cookies
Regulamin Sklepu

REGULAMIN SKLEPU

(Regulamin obowiązujący od dnia 25.12.2014r.)


Użyte w regulaminie pojęcia oznaczają:

Sprzedawca – Togs Beata Prokopiuk
Sklep - sklep internetowy prowadzony przez Sprzedawcę pod adresem rekonstrukcja.pl,
Zamawiający (Klient) - osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nie będąca osobą prawną, mającą pełną zdolność do czynności prawnej.
Towar (Produkt) - towary oferowane przez Sprzedawcę do sprzedaży detalicznej w sklepie,

Cena – jednostkowa cena brutto Towaru umieszczona obok informacji o Towarze, nie uwzględniająca kosztów dostarczenia Towaru
Zamówienie – zestaw Towarów określonych do realizacji, zgodnie z niniejszym regulaminem, przez Zamawiającego,
Umowa sprzedaży - umowa sprzedaży Towarów w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, zawarta pomiędzy Sprzedawcą a Zamawiającym, z wykorzystaniem serwisu internetowego sklepu,


INFORMACJE OGÓLNE

Sklep internetowy rekonstrukcja.pl jest prowadzony przez firmę -

wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) pod nazwą:

Beata Prokopiuk - TOGS
ul. Legnicka 30

70-134 Szczecin

NIP: 857-128-85-01

REGON: 812645004


dane kontaktowe

e-mail: sklep@rekonstrukcja.pl

tel.: +48 91 482 72 32


adres do korespondencji / adres do zwrotu towaru:

TOGS
ul. Legnicka 30

70-134 Szczecin


konto bankowe Sprzedawcy:

credit agricole

50 1940 1076 3119 9009 0000 0000 


  1. Sklep rekonstrukcja.pl za pośrednictwem sieci Internet prowadzi sprzedaż wysyłkową odzieży i sprzętu militarnego.

  2. Wszystkie ceny w sklepie są podane w złotych polskich i są cenami brutto (zawierają podatek VAT) i nie obejmują kosztów dostawy.

  3. Zamówienia można składać 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę, przez cały rok. Sprzedawca może wprowadzać ograniczenia lub przerwy w korzystaniu ze sklepu, bez podania przyczyny.

  4. Towary w sklepie sprzedawane są wyłącznie drogą wysyłkową, nie ma możliwości indywidualnego odbioru zakupionego towaru.

  5. Na życzenie wystawiamy faktury VAT.

  6. Wszystkie ceny towarów dostępnych w sklepie internetowym rekonstrukcja.pl są jedynie zaproszeniem do składania ofert w rozumieniu art. 71 Kodeksu Cywilnego i nie stanowią oferty handlowej w myśl Kodeksu Cywilnego.

  7. Zamawiający, za pomocą narzędzi dostępnych na stronie internetowej sklepu, e-mailem lub telefonicznie, składa ofertę kupna określonego Towaru na warunkach podanych w niniejszym Regulaminie.


WARUNKI ZAKUPU I DOSTAW

W celu utworzenia Konta Klienta, należy wypełnić formularz rejestracyjny i dokonać nieodpłatnej rejestracji.

Rejestracja nie jest konieczna do złożenia zamówienia w sklepie internetowym.


  1. Podstawowym warunkiem realizacji dokonanych zakupów jest prawidłowe wypełnienie danych teleadresowych wraz z poprawnym, istniejącym adresem e-mail.

  2. Zamówienie można składać 24 godziny na dobę, przez cały rok. Zamówienia złożone po godz. 16, w soboty, niedzielę oraz święta - będą realizowane następnego dnia roboczego.

  3. Zamówienia przyjmujemy za pośrednictwem sklepu internetowego, pocztą elektroniczną lub telefonicznie.

  4. Po złożeniu zamówienia, Zamawiający otrzyma droga mailową odpowiedź potwierdzającą przyjęte zamówienie.

  5. Brak potwierdzenia przyjęcia zamówienia oznacza, iż zamówienie to mogło nie zostać przyjęte do realizacji.

  6. Towar dostarczamy do 21 dni roboczych; większość zamówień wysyłamy w ciągu 2-3 dni roboczych. W przypadku wydłużenia czasu dostawy, w szczególności spowodowanego chwilowym brakiem danego towaru w magazynie bądź wyczerpania zapasu danego produktu, Zamawiający zostanie poinformowany o tym pocztą elektroniczną lub telefonicznie.

  7. Jeżeli Zamawiający nie wyrazi zgody na wydłużenie czasu realizacji zamówienia ze względu na brak danego towaru, zamówienie może zostać anulowane w całości bądź jedynie w pozycji, która prowadzi do wydłużenia czasu dostawy.

  8. Zamówienia dostarczane są za pośrednictwem Poczty Polskiej (przesyłką priorytetową) lup firmą kurierską

  9. Poczta Polska/UPS/DPD.

  10. Koszty przesyłki są pokrywane przez Zamawiającego.

  11. Zakupione towary są dostarczane pod adres wskazany w formularzu zamówień.

  12. Sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności finansowej za niedostarczenie przesyłki z powodu błędnie podanego adresu przez Zamawiającego, ponowna wysyłka towaru odbywa się na koszt Zamawiającego.

  13. Zamawiający powinien zbadać doręczoną przesyłkę w czasie i w sposób przyjęty przy przesyłkach danego rodzaju, w obecności pracownika Dostawcy. W razie stwierdzenia ubytku lub uszkodzenia przesyłki Zamawiający ma również prawo żądać od pracownika Dostawcy spisania właściwego protokołu.

  14. Kwoty dostawy obowiązują na terytorium Polski. W przypadku dostawy za granicę opłaty są ustalane każdorazowo indywidualnie, w zależności od kosztów pobieranych przez przewoźnika.


FORMY PŁATNOŚCI

W naszym sklepie można skorzystać z następujących form płatności:

ZA POBRANIEM – Zamawiający dokonuje płatności przy odbiorze przesyłki, płaci bezpośrednio dostawcy.

PRZEDPŁATA - PRZELEW NA KONTO – Zamawiający dokonuje płatności przelewając kwotę za zamówienie bezpośrednio na nasze konto*

Konto bankowe do przelewu:

Togs Beata Prokopiuk
ul. Legnicka 30
70-134 Szczecin
credit agricole
50 1940 1076 3119 9009 0000 0000


WYMIANA LUB ZWROT

  1. Zamawiający ma prawo odstąpić od umowy sprzedaży bez podania przyczyn, w terminie 14 dni od dnia otrzymania towaru.

  2. Aby skorzystać z prawa odstąpienia od umowy sprzedaży, Zamawiający musi poinformować sklep o swojej decyzji o odstąpieniu umowy, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie 14 dni od daty otrzymania towaru. Oświadczenie można przesłać pocztą na adres Togs Beata Prokopiuk, ul. Legnicka 30, 70-134 Szczecin lub za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail kontakt@togs.pl.

  3. Zwracany towar należy odesłać z dowodem zakupu w terminie nie dłuższym niż 14 dni, od daty złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy sprzedaży.

  4. Sprzedawca zwróci wszystkie otrzymane od Zamawiającego płatności, w tym koszty dostarczenia towaru, niezwłocznie, tj. nie później niż w terminie 14 dni od dnia, w którym sklep został poinformowany o decyzji o wykonaniu prawa odstąpienia do umowy. Koszt dostarczenia towaru Sprzedawca zwraca do kwoty zwykłego najtańszego sposobu dostarczenia towaru oferowanego przez sklep. Sprzedawca nie jest zobowiązany do zwrotu Zamawiającemu poniesionych przez niego dodatkowych kosztów wynikających z wybranego przez Zamawiającego sposobu dostarczenia towaru.

  5. Zwrot płatności dokonany będzie przy użyciu takich samych sposobów płatności, jakie zostały przez Zamawiającego użyte w pierwotnej transakcji, chyba, że Zamawiający wyraźnie zgodził się na inne rozwiązanie; w każdym przypadku Zamawiający nie poniesie żadnych dodatkowych opłat w związku ze zwrotem.

  6. W przypadku odstąpienia od umowy sprzedaży Sprzedawca nie ponosi kosztu odesłania Towaru. Zamawiający zobowiązany jest do poniesienia bezpośrednich kosztów zwrotu Towaru Sprzedawcy.

  7. Sklep ma prawo wstrzymać się ze zwrotem płatności do czasu otrzymania Towaru lub do czasu dostarczenia dowodu jego odesłania, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej.

  8. Zamawiający odpowiada tylko za zmniejszenie wartości Towaru wynikające z korzystania z niej w sposób inny niż było to konieczne do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania Towaru.

  9. Zamawiający może skorzystać ze wzoru odstąpienia od umowy, podanego poniżej:

(oświadczenie to należy wypełnić i odesłać tylko w przypadku chęci odstąpienia od umowy):


Togs Beata Prokopiuk, ul. Legnicka 30, 70-134 Szczecin

Ja [imię, nazwisko Zamawiającego] niniejszym informuję o moim odstąpieniu od umowy sprzedaży następujących rzeczy: [nazwy kupionych przedmiotów],

numery oferty [numery] .

Data zawarcia umowy to [data], data odbioru przedmiotów [data] .

Imię i nazwisko: [imię i nazwisko Zamawiającego]

Adres: [adres Zamawiającego]

Data: [data odstąpienia od umowy]

Podpis: [podpis Zamawiającego]


REKLAMACJA

  1. Sprzedawca odpowiada wobec Kupującego z tytułu wad fizycznych bądź prawnych Towaru (rękojmia).

  2. Sprzedawca zobowiązuje się dostarczyć rzecz bez wad, z wyłączeniem wad wskazanych w ofercie sprzedaży.

  3. W przypadku towarów wadliwych, niekompletnych, bądź uszkodzonych fabrycznie wymienimy produkt na pełnowartościowy. Jeśli jednak nie będzie to możliwe, zaoferujemy do wyboru inne, dostępne w naszym sklepie towary lub zwrócimy pieniądze.

  4. W przypadku reklamacji należy kontaktować się ze sklepem internetowym rekonstrukcja.pl pod adresem internetowym sklep@rekonstrukcja.pl.

  5. W celu zgłoszenia reklamacji, należy odesłać reklamowany towar, wraz z dowodem zakupu i opisem reklamacji.

  6. Poprawnie złożona reklamacja powinna zawierać co najmniej:

imię, nazwisko, adres, adres e-mail Kupującego,

datę zawarcia Umowy stanowiącej podstawę reklamacji,

przedmiot reklamacji, ze wskazaniem żądania Kupującego,

wszelkie okoliczności uzasadniające reklamację.

  1. Reklamacja zostanie rozpatrzona w ciągu 14 dni od daty dostarczenia reklamowanego towaru do sklepu.

  2. O rozpatrzeniu reklamacji Zamawiającego poinformujemy drogą elektroniczną.

  3. Pełnowartościowy produkt lub pieniądze za reklamowany towar przekażemy w przeciągu 14 dni od daty rozpatrzenia reklamacji.

  4. Koszty związane z uznaną reklamacją ponosi Sprzedawca.

  5. Firma Togs zwraca koszt wysyłki do kwoty najtańszego sposobu dostarczenia towaru oferowanego przez sklep, a jeśli waga paczki przekracza 30kg kwota zwrotu rozpatrywana jest indywidualnie i w takich przypadkach, prosimy o kontakt w celu ustalenia kosztu zwrotu towaru.

  6. Nie przyjmujemy przesyłek wysyłanych za pobraniem.


GWARANCJA
  1. Oferowane towary sprzedawane w sklepie internetowym rekonstrukcja.pl mogą być objęte gwarancją udzieloną przez producenta Towaru bądź dystrybutora.

  2. Sprzedawca przesyła dokumenty gwarancyjne wraz z Towarem. Warunki gwarancji i termin jej obowiązywania wskazane są w dokumentach gwarancyjnych.


OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
  1. Administratorem danych osobowych Zamawiającego jest Togs Beata Prokopiuk z siedziba w 70-134 Szczecinie ul. Legnicka 30.

  2. Zamawiający aby dokonać zakupu, musi zarejestrować się i podać swoje dane osobowe.

  3. Dane osobowe, które otrzymaliśmy w trakcie zamówienia, są chronione i wykorzystywane wyłącznie w celu sfinalizowania transakcji.

  4. Zamawiający posługuje się wybraną nazwą użytkownika i hasłem.

  5. Zamawiający ma prawo wglądu do swoich danych osobowych i adresowych oraz ich poprawiania.

  6. Sklep ma obowiązek zachowania poufności danych Zamawiającego i zachowania największej staranności przy ich ochronie, zgodnie z warunkami określonymi w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 101 z 2002r. poz. 926, z późn.zm.) oraz w Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

  7. Każdy Zamawiający ma prawo do wglądu swoich danych osobowych, prawa ich poprawiania, a także prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania i ich usunięcia z bazy danych o czym należy nas poinformować na adres: sklep@rekonstrukcja.pl

  8. Login i hasło mają charakter poufny. Zamawiający ponosi wyłączną odpowiedzialność za szkody spowodowane ujawnieniem go osobom trzecim. Zamawiający korzystający z loginu i hasła zobowiązany jest do aktualizacji swoich danych podanych przy rejestracji, każdorazowo w przypadku ich zmiany. Odpowiedzialność za brak aktualizacji danych ponosi Zamawiający. 

  9. Jeśli Kupujący wyraził zgodę na otrzymywanie naszego newslettera, jego adres e-mail będzie wykorzystywane tylko i wyłącznie w tym celu.

  10. Sklep korzysta z Google Analytics, serwisu analityki internetowej udostępnionego przez Google Inc. (“Google”). Google Analytics gromadzi pliki cookies stanowiące informacje dotyczące oglądalności stron internetowych oraz profilu systemowego użytkownika (włącznie z jego adresem IP). Informacje te są przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google używa tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu. Adresy IP użytkowników nie są łączone z żadnymi innymi danymi będącymi w posiadaniu Google.


WARUNKI ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ
 
  1. Wymagania techniczne do korzystania ze sklepu są następujące: komputer lub urządzenie przenośne z dostępem do Internetu, z zainstalowaną przeglądarką internetową obsługującą standardy HTML, CSS i język JavaScript oraz włączoną obsługą plików cookies w przeglądarce, aktywne konto e-mail.

  2. Sprzedawca oświadcza, że w ramach świadczenia usług opisanych w Regulaminie ma zakaz dostarczania treści o charakterze bezprawnym. Zamawiający akceptując treść Regulaminu oświadcza tym samym, że nie naruszy powyższego zakazu.


POSTANOWIENIA KOŃCOWE I ZMIANA REGULAMINU

Zamawiający będący konsumentem ma możliwość skorzystania z pozasądowego sposobu rozpatrywania reklamacji i dochodzenia roszczeń przed Stałym Polubownym Sądem Konsumenckim przy Wojewódzkim Inspektorze Inspekcji Handlowej w Szczecinie. Informacje o sposobie dostępu do ww. trybu i procedur rozstrzygania sporów, znajdują się pod następującym adresem: http://www.uokik.gov.pl, w zakładce „Rozstrzyganie sporów konsumenckich”.


  1. We wszelkich sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie, mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego, Ustawa o prawach konsumenta, a także inne przepisy obowiązującego prawa.

  2. Korzystanie z serwisu rekonstrukcja.pl oznacza akceptację niniejszego Regulaminu oraz zasad dotyczących polityki prywatności sklepu.

  3. Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany postanowień Regulaminu z takich przyczyn jak:

    a. zmiany wynikające z przepisów prawa lub praktyki stosowania prawa zmiany w warunkach dostaw

    b. towarów lub w sposobach dokonywania płatności

  4. Sklep poinformuje o zmianach w Regulaminie poprzez umieszczenie informacji o zmianach na stronie rekonstrukcja.pl

  5. O Wszelkich zmianach w Regulaminie sklep będzie informował z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem wysyłając informację na adres e-mail.

  1. Zamówienia złożone przed wejściem w życie zmian Regulaminu będą realizowane według postanowień Regulaminu obowiązującego w chwili złożenia zamówienia.

  2. Treść niniejszego Regulaminu może zostać utrwalona poprzez wydrukowanie, zapisanie na nośniku lub pobranie w każdej chwili ze strony internetowej sklepu.

  3. Regulamin wchodzi w życie z dniem 25 XII 2014r.


Uwaga!
Dotyczy towarów pochodzących z demobilu.

Poszczególne egzemplarze mogą się różnić odcieniem, szczegółami konstrukcyjnymi i stanem. Niekiedy mogą wystąpić problemy z dostępnością rozmiarów lub przedłużającym się terminem dostawy. W przypadku problemów z realizacja zamówienia klienci są informowani o tym za pomocą maila lub telefonicznie.


ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW.


Kontynuuj

© 2008-2015 Rekonstrukcja